השותפים שלנו

מחברים אנשים וחלומות

שותפים בסינרגיה הם אנשים שמאמינים בהגשמת חלומות והשפעה על מציאות באמצעות דיאלוג והדרכה.

1

חיפוש והקמה

חיפוש הקמה של פרויקט משותף בו השותף/ה מתעניינ/ת 

2

פיתוח והתאמה

התאמה של מודל הגשמת חלומות למציאות של הפרויקט והתאמת הכלים להגשמת חלומות לצרכי וכישורי השותפות והשותפים

3

הוצאה לפועל

יישום פרקטי של הפרויקט בשטח. לכל שותף/ה תפקיד מוגדר בפרויקט וחלוקת ההכנסות בהתאם להיקף התפקיד.

 סינרגיה מחפשת שותפויות בתחומים הבאים:
אימון אישי ועסקי, קהילה ושיתוף הציבור, חינוך בלתי פורמאלי ותנועות נוער והחינוך הפורמאלי החל מהפעוטונים וכלה בתיכונים.
כדי להניע כמה שיותר חלומות, פועלת סינרגיה בשני אופנים בקשירת קשרי שותפות: האחת היא לצרף שותפים ושותפות לפרויקט קיים והשנייה היא לפתח את ההזדמנות להגשים חלומות בתחום שמעניין את השותף/ה במקום בו הוא/היא נמצא/ת.
פרופיל השותפים/ות הדרושים מגוון. ראש יצירתי ופתוח לדעות והתנסות, אהבת האדם, דיאלוגיות, רצון ללמוד ורצון להשפיע לטובה, התלהבות ורצינות הן התכונות החשובות ביותר לשותפות והשותפים בסינרגיה.
התפיסה והכלים בסינרגיה נשענים על גישת החינוך הפתוח שעקרונותיו הם בחירה, דיאלוג, גמישות והכלה. השותפות מתחילה בהסכמה מראש על עקרונות אלו בעבודתנו המשותפת. סינרגיה היא תנועה, קרקע לשיתופי פעולה ולא מקום עבודה ולכן המודל הכלכלי שלה הוא של שותפות בין עצמאים המתקיימת כל עוד מתקיים פרויקט או עבודה מוגדרים ופעילים.

השותפות נקשרת מחדש בכל פרויקט והיא אינה מחייבת שותפים/ות להמשיך בשותפות מעבר לאותו פרויקט. רמת השותפות בסינרגיה יכולה להיות הדוקה – בחיפוש מתמיד אחר פרויקטים משותפים, הצמחת יוזמות ופיתוח מתמשך או רופפת – על בסיס הזדמנויות שנקרות על דרכנו המשותפת.
שותפים פוטנציאליים עוברים ריאיון התאמה, מתנסים בפרויקט ראשון מצומצם ועוברים הכשרה מקדימה קצרה. מטרתם של כל אלו פיתוח משותף של כלים להגשמת חלומות התואמים התפיסה החינוכית והקהילתית בסינרגיה ואת כישורי ואמנות. חלק זה נעשה בתשלום ומעניק את האפשרות להשתמש בכלים והאמצעים שפותחו בסינרגיה כדי לממש תהליכי הגשמת חלומות על פי המתודה להגשמת חלומות של סינרגיה.

השותפים של סינרגיה

מיקי מזור

שמי מיקי, מאז שאני זוכרת את עצמי אני עוסקת בחינוך- משנות נעורי כמדריכה בצופים דרך השירות הצבאי כמורה חיילת ובהמשך אל הלימודים באוניברסיטה ועיסוקיי היום. יש לי תואר ראשון בתיאטרון קהילתי תעודת הוראה בתיאטרון ותואר שני בהוראה בגישה רב תחומית. במהלך השנים הנחיתי קבוצות תיאטרון בשכונת עזרא בדרום תל אביב, בבית החולים הפסיכיאטרי גהה ובמועדון אנוש בבת ים. היום אני מורה לתיאטרון בתיכון ומנחה סדנאות למורים העוסקות בתיאטרון ככלי להוראת המקצועות השונים. בשנים האחרונות, אני מנחה בני נוער בתהליכים של הגשמת חלומות. נדמה לי שכל העשייה שלי, זו עם הכלים התיאטרוניים וזו עם המתודה להגשמת חלומות מייצרת לי שפע של הזדמנויות לקיים דיאלוג משמעותי עם בני אדם. דיאלוג יצירתי בו אנו לומדים להכיר את עצמינו טוב יותר ומתנסים ביכולותינו ובכוחנו ליצור יחד ולהשפיע דרך כך על חיינו ועל הסביבה.

גנית בג'איו

אני גנית בג'איו, תושבת שכונת בית הכרם בירושלים, עובדת במשך עשור כמאמנת אישית (life coach) ועוזרת לאנשים לשפר את איכות החיים שלהם ולהגשים חלומות.אני מאמינה בסינרגיה, באפשרות למנף שיתופי פעולה וגם בשיתוף הפעולה שנוצר בינינו…אני מוכנה לעזור בהגשמת חלומות – בעיקר של בני נוער ומבוגרים – כולל גיל הזהב, ואני שותפה לפרויקטים שמשפיעים על הקהילה ועל היכולת של האדם הפשוט לשנות מציאות.

המרכז הקהילתי בבית הכרם פועל בשיתוף מלא של התושבים בעשייה, בחשיבה ובאחריות, בהתייחס להיבטים הפיזיים והחברתיים של החיים בשכונה ובפיתוח תחושת הזהות והשייכות, תוך הדגשת כוח ההתארגנות וחיזוק הקהילה. העבודה הקהילתית בשכונה נגזרת מן הצרכים והתחומים העיקריים בה הם: העצמת תושבים וייצוגם על פי האינטרס השכונתי, שימור אופי השכונה, פיתוח קהילתי ותכנון חברתי, פיתוח מנהיגות קהילתית ויצירת התארגנות של תושבים לפעולות בקהילה לקידום רווחתם בתחומי החינוך, התרבות הרווחה ואיכות הסביבה.

תכנית המכון לחינוך פתוח ניסויי – היא תכנית הכשרה ייחודית לחינוך פתוח ניסויי. התכנית פועלת במסגרת הסבת אקדמאים להוראה כחטיבה במסלול לחינוך יסודי. התוכנית מיועדת למבקשים לחקור, להתנסות ולחוות למידה שתאפשר התבוננות מחדשת על המעשה החינוכי, למעוניינים לקחת חלק בתהליך של לימוד עצמי והתפתחות אישית.